• Förskolans rutiner vid covid-19

14 mars 2021

Vi har stor förståelse för att covid-19 kan skapa oro och vi tar pandemin på stort allvar. Vi följer aktivt de rekommendationer som myndigheterna ger och vidtar nödvändiga åtgärder utifrån ansvariga myndigheters rekommendationer och beslut. Vi vill påminna alla om och förtydliga våra rutiner som vi har idag för att minska smittspridning av covid-19.

• Tyck till om förskolan och skolan i årets enkät

8 mars 2021

Nu har elever och vårdnadshavare möjlighet att tycka till om förskola och grundskola i Haninge kommun via Haninges skolenkät. Mellan den 8 och 26 mars är årets skolenkät öppen.

• Haninges pedagoger hyllades vid prisceremoni

1 mars 2021

Under fredagen den 26 februari delades de pedagogiska priserna ut i Haninge kommun. I sammanlagt nio kategorier korades totalt 16 vinnare på olika skolor ute i kommunen. På plats fanns utbildningsdirektör Henrik Lindh, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten och grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg för att dela ut priser och hylla Haninges pedagogiska stjärnor.

• Årets Sverigefinska Kommun

1 mars 2021

I år har Haninge utsetts till årets Sverigefinska kommun av Sverigefinländarnas delegation. I motiveringen står bland annat att Haninge trots pandemiåret har kunnat underhålla och utveckla sitt minoritetsarbete.

• Samtliga högstadie- och gymnasieskolor i Haninge kommun går över till distansundervisning efter sportlovet

26 februari 2021

Grund- och förskolenämnden samt rektorer för Haninges gymnasieskolor beslutar utifrån rekommendation från smittskyddsläkare vid Region Stockholm att från och med veckan efter sportlovet, den 8 mars till och med den 12 mars, bedriva stora delar av undervisning på högstadie- och gymnasieskolorna i Haninge kommun på distans. Beslutet avser elever i årskurs 7-9 och gymnasieskolorna.

• Vill du hjälpa ett barn vidare i livet?

29 januari 2021

Skulle du kunna tänka dig att öppna ditt hem för ett barn eller en ungdom som av någon anledning inte kan bo kvar hos sin biologiska familj?

• Grundskolorna bjuder in till digitala öppna hus inför Skolval 2021/2022

28 januari 2021

Nu är det snart dags för skolval för alla som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 och som bor i Haninge kommun. I och med rådande pandemi kan skolorna tyvärr inte bjuda in till fysiska öppna hus, istället välkomnar några av skolorna till digitala öppna hus.

• Dags att välja skola

8 januari 2021

Skolvalet gäller barn som ska välja förskoleklass och som fyller sex år under 2021 samt elever som ska börja årskurs 7 som nu går i årskurs 6.

• Fortsatt sänkt vistelsetid på förskola för vissa grupper

14 december 2020

Grund- och förskolenämnden förlänger beslutet om sänkt vistelsetid för barn på förskolan vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga till följd av det rådande läget. Beslutet gäller från den 1 januari 2021 till och med den 30 juni 2021. Detta innebär att vistelsetiden på förskolan för dessa barn fortsatt kommer vara 15 timmar per vecka.

• Nya rekommendationer för symtomfria barn med covid-19-smittad familjemedlem

1 december 2020

Haninge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som idag, 1 december, förändrar råden för för- och grundskola som innebär att symtomfria barn uppmanas att stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. De nya rekommendationerna införs så att personal ska kunna fokusera på det pedagogiska arbetet

• {{item.Title}}