Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vår förskola

Förskolan Tallen ligger naturskönt i Handen och tillhör Handens förskolor tillsammans med Aspen, Eken, Hasseln, Kastanjen, Syrenen och Finska förskolan Kantele samt Nattugglan och Öppna förskolan. Tallen har två avdelningar där Haninge kommuns finskspråkiga förskola Kantele bedriver sin verksamheten på finska. Alla avdelningar förenas i vår utemiljö samt i våra stora gemensamhetsytor. På nedre plan har vi en stor matateljé och på övre plan en skapande ateljé.

Utsikt från fönster Utsikt från avdelningen Sländan Foto: Annika Avrin

Förskolan har åtta avdelningar uppdelade på åldershomogena grupper, 1–2 år, 2–3 år och 4–5 år. Två avdelningar är finsk förskola, Kantele 1 och Kantele 2 där vi bedriver vi vår verksamheten på finska.

På Tallen vill vi att barn, föräldrar och personal är delaktiga och medverkar till att var och en får tilltro till sin egen förmåga, och att olikheter har ett värde – för då kan vi lära av varandra.

På Tallen är miljön utmanande och inspirerande med engagerade pedagoger som ser och skapar möjligheter och trygghet.

På Tallen ska barnen uppleva att de kan erövra världen.

Senast uppdaterad: 3 september 2023