Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En dag på förskolan

Vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen på öppningsavdelningen Nyckelpigan. Barnen äter frukost i lugn och ro. Vid 07:30 startar vi upp vår uteverksamhet. Så här kan en dag på förskolan Tallen se ut.

Frukost Frukost Foto: Annika Avrin

Förskolan öppnar

Förskolan öppnar klockan 06.30 och vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på vår öppningsavdelning Nyckelpigan. De barn som vill hjälper till med att duka fram frukosten. Vi serverar en frukostbuffe med varierad och näringsriktig frukost klockan 06:45–08:00. Det är olika från dag till dag och frukosten kan bestå av gröt, yoghurt, fil, müsli, flingor, mjölk och smörgåsar med varierande pålägg. Stora ateljén på plan 2 öppnar klockan 07:00 där vi erbjuder barnen ateljéaktiviteter och sagoläsning.

Vi börjar dagen

Från 07:30 - De barn som kommer till förskolan efter klockan 07:30 tar vi emot och välkomnar ute på vår gård. När ni lämnar på morgonen är det viktigt att ditt barn har på sig kläder och skor utifrån dagens väder. Ungefär klockan 09:00 har varje avdelning ett morgonmöte. Under mötet presenteras dagens planerade aktiviteter och erbjudanden för barnen. Barnen kan vara med och påverka innehållet och kan välja utifrån intresse. Mellan klockan 9.00–15.00 pågår den planerade pedagogiska verksamheten, dvs. ett rikt utforskande och lek. Arbetssättet varierar från att arbeta alla tillsammans, till att arbeta i olika stora eller mindre grupper, ute eller inn.

Alla barn erbjuds frukt under förmiddagen.

Lunch

Lunch serveras mellan klockan 10.45–12.45 i vår matateljé. Maten är näringsriktig och grunden till matsedeln är framtagen i samråd med kommunens koststrateg. Den består till stor del av ekologiska produkter och är närproducerat. I matateljén tar barnen själva sin mat från lunchbuffén och när de ätit klart så dukar de av och ställer sin disk i diskvagnen.

Vila

Efter lunchen har vi vila/lugna aktiviteter och därefter fortsätter verksamheten med möjlighet till projektarbete och aktiviter i mindre eller större grupper. Det finns också möjlighet att gå ut.
De barn som sover under vilan gör det i vårt uterum.

Läs mer om utesov-vilan

Mellanmål

Mellanmålet serveras även det inne på avdelningen samt i matsalen från klockan 14.00.

Aktiviteter under eftermiddagen

Under eftermiddagen erbjuds barnen aktiviteter både inne och ute. Klockan 16.30 samlas de barn och pedagoger som är kvar i ateljén eller ute på gården. Då erbjuder vi barnen frukt, lugnare aktiviteter, sagoläsning, rytmik och rörelse.

Dagen är slut

Förskolan stänger klockan 18.00.

Senast uppdaterad: 3 februari 2023