En dag på förskolan

Vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen i vår öppning och stängningsavdelning Larven. Barnen äter frukost i lugn och ro. Vi går sen ut på gården och tar emot barn som kommer lite senare. Så här kan en dag på förskolan Tallen se ut.

Förskolan öppnar

Förskolan öppnar klockan 6.30 och vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen i D-huset på avdelningen Spindeln. Vi erbjuder barnen ateljéaktiviteter och sagoläsning. De barn som vill hjälper till med att duka fram frukosten. Vi serverar en frukostbuffe med varierad och näringsriktig frukost klockan 06:45–07:30. Det är olika från dag till dag och frukosten kan bestå av gröt, yoghurt, fil, müsli, flingor, mjölk och smörgåsar med varierande pålägg. 

Vi börjar dagen

Från 07:30 tar vi emot barnen utomhus. De barn som äter frukost kommer ut efter det att de ätit färdigt. Ungefär klockan 09:00 har varje avdelning ett morgonmöte. Under mötet presenteras dagens planerade aktiviteter och erbjudanden för barnen. Barnen kan vara med och påverka innehållet och kan välja utifrån intresse. Mellan klockan 9.00–15.00 pågår den planerade pedagogiska verksamheten, dvs. ett rikt utforskande och lek. Arbetssättet varierar från att arbeta alla tillsammans, till att arbeta i olika stora eller mindre grupper, ute eller inn.

Alla barn erbjuds frukt under förmiddagen.

Lunch

Lunch serveras mellan klockan 10.45–12.45 i matsalen i två matlag. De yngre barnen äter före de äldre. Maten är näringsriktig och grunden till matsedeln är framtagen i samråd med kommunens koststrateg. Den består till stor del av ekologiska produkter och är närproducerat.

Vila

Efter lunchen har vi vila/lugna aktiviteter och därefter fortsätter verksamheten med möjlighet till projektarbete och aktiviter i mindre eller större grupper. Det finns också möjlighet att gå ut.
De barn som sover under vilan gör det ute i sina vagnar. Utesovvila

Mellanmål

Mellanmålet serveras även det inne på avdelningen samt i matsalen från klockan 14.00.

Aktiviteter under eftermiddagen

Under eftermiddagen erbjuds barnen aktiviteter både inne och ute. Klockan 16.30 samlas de barn och pedagoger som är kvar på torget eller ute på gården. Då erbjuder vi barnen frukt, lugnare aktiviteter, sagoläsning, rytmik och rörelse.

Dagen är slut

Förskolan stänger klockan 18.00.

Kontakt för den här sidan: tallensforskola@haninge.se

Senast uppdaterad: 4 september 2019