Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Gräshoppan

Gräshoppan är en avdelning för förskolans yngsta barn som är 1-3 år.

Foto: Claudia Fried

För oss är det viktigt att hela familjen, både barn och vuxna, känner sig välkomna, delaktiga och trygga. Det är viktigt att varje barn och vårdnadshavare får en god introduktion till förskoleverksamheten när de 
börjar sin resa i förskolans värld. Vi anser att alla är viktiga.

Det är väldigt rolig att jobba med förskolans yngsta barn. Att få vara med om deras första tid på förskolan och att uppleva hur de utvecklas och tar sig an nya utmaningar. De yngsta barnen ska få prova på och testa olika material och uttryckssätt från grunden t.ex. rita, teckna, måla, lera, rörelse, dans och skapande. 

Alla kan, bara man får tid och får göra det på sitt sätt.

Vi arbetar projektinriktat och vill skapa glädje, gemenskap och ett nyfiket utforskande. Att jobba projekterande innebär att vi lyssnar på barnen, tar vara på deras tankar och sätt att närma sig saker, ställer barnen inför nya utmaningar och reflekterar tillsammans. Vi arbetar i både i helgrupp, mindre grupper och tvärgrupper för att kunna lyssna och ta vara på allas tankar och olika sätt att lära sig.

Vi tror att en annan värld är möjlig och det vill vi skapa - tillsammans!

Arbetslag Gräshoppan

Kontakt 08 606 88 83

Helena Matero
Barnskötare

Luh Fagerström
Barnskötare

Senast uppdaterad: 16 september 2020